Hjärt- Lungräddning (HLR) och Första Hjälpen

Hjärt- Lungräddning (HLR) och Första Hjälpen

HLR- och Första Hjälpen utbildning.


Varje år drabbas ca 10.000 personer (ca 27 personer per dag) i Sverige av plötsligt hjärtstopp och det kan drabba vem som helst och när som helst. Därför är det av största vikt att vi alla ser till att träna på vad just jag kan göra i en situation där en arbetskamrat, familjemedlem, vän eller granne drabbas och faller ned på marken.


För varje minut som går från det att någon drabbas och HLR (Hjärt- Lungräddning) sätts in, minskar chansen för överlevnad med hela 10%.


Att snabbt kunna agera vid ett plötsligt hjärtstopp förutsätter att du har tränat på vad och hur du gör i en lugn och trygg miljö. Genom att träna på HLR-dockor kan du lära dig exakt hur och vad du gör och samtidigt ställa frågor till en kunnig instruktör. Detta bör göras minst en gång om året och fler gånger du tränar desto tryggare blir du och i en nödsituation behöver du inte tänka utan bara agera.


Kursinnehåll  • Vad är ett luftvägsstopp?

  • Vad gör jag vid ett luftvägsstopp?

  • Vad är ett hjärtstopp?

  • Hur gör jag vid ett plötsligt hjärtstopp?

  • Kedjan som räddar liv!

  • Genomgång av hjärtstartare och hur den fungerar

  • Vad är stabilt sidoläge?

  • Praktiska övningar i alla moment


Tidsåtgång ca 2 -2,5 timmar och max 10 personer


Prisförfrågan och bokning sker via E-post


För företag och organisationer som vill boka en utbildning på arbetsplatsen skicka en förfrågan till: info@nicetouch.se så återkommer vi till er för vidare information!


Medicinsk Massage

Medicinsk Massage är en sjukvårdande och hälsobefrämjande manuell behandlingsform, där vi behandlar och hjälper kroppens muskler och leder att fungera på bästa sätt.


Vi utgår från den Svenska Klassiska Massagen med stretch och triggerpunktsbehandling i samtliga våra behandlingar och kompletterar även med Revolving®, Deep Tussieu och Taktil behandling. Dagens människor har i många fall ett mycket stillasittande rörelsemönster vilket våra kroppar inte är byggda för i grunden. Ingen rörelse är bra om den är statisk, då den kan ge upphov till både spänningar, smärta så som i tex nackspärr eller ryggskott.


Så här kan ditt besök gå till:


Du får börja med att fylla i en hälsodeklaration där vi vill veta om du har några underliggande sjukdomar eller skador, äter någon medicin eller är allergisk. Terapeuten kan utföra vissa tester för att ställa en diagnos och få en helhetsbild så att behandlingen anpassas på bästa sätt för just dig. Ofta uppstår problem så som smärta, stelhet, domningar på grund av muskelspänningar och det kan då även påverka både leder och nerver. Du kan också få rekommendationer kring både träning, kroppshållning, ergonomi, avslappning, stretch och egenvård för att lindra dina besvär och hjälpa din kropp att återhämta sig och fungera på ett tillfredsställande sätt. Vid behov rekommenderas annan vårdgivare för mer eller djupare analys av just dina förutsättningar.

Som Medicinsk Massageterapeut ser vi till helheten och lägger fokus på hela kroppen och dess funktioner.


OBS! All form av sexuella anspelningar polisanmäls utan undantag!


För företag och organisationer som vill boka en massagebehandlingar på arbetsplatsen skicka en förfrågan till: info@nicetouch.se så återkommer vi till er för vidare information!


Personlig Träning

Personlig Träning med fokus på dina förutsättningar och mål


Träning ska vara rolig, varierad och framförallt utgå från just dina förutsättningar och mål.

Träning är så mycket mer än bara gym och tunga vikter. Vi lägger upp en plan som fungerar i din vardag oavsett om du föredrar att träna utomhus eller inomhus, på gymmet eller hemma. Din träning kan vara fokus grundstyrka, balans, rörlighet eller bara välmående. Det är du som bestämmer och tillsammans gör vi en plan som fungerar långsiktigt.


Så här går 1:a mötet till:


På vår första möte får du fylla i en hälsodeklaration (alt. att du får den skickad till dig innan vårt första möte) och berätta hur du upplever ditt nuläge och vilka målsättningar du har med din träning. Du får även ange om du har några sjukdomar, skador eller annat som är relevanta och viktiga att känna till för din träning. Därefter sitter vi ned och pratar kring detta och vi gör en plan för hur och vad vi ska fokusera på och det är då grunden till våra efterföljande träffar. Vi kan även göra några tester av rörlighet, styrka och kondition då även detta är viktigt för vår planering.

Därefter bestämmer vi hur ofta vi ska träffas, och du väljer själv vilket av de olika träningspaketen som känns bäst för dig. Inför vårt nästkommande möte tar jag fram ett träningspass med övningar som hjälper oss att nå ditt mål på sikt. (Se till höger vilka paket som finns och vad de innehåller)


Simning

Att kunna simma är det en självklarhet eller inte…?


I Sverige är det för många en självklarhet att åka till stranden eller badhuset och bad/simma, men för andra är det starkt förknippat med både osäkerhet och rädsla vilket i sin tur leder till att det i många fall blir en känsla av utanförskap..


Jag har under många år arbetat med både barn och vuxna på olika nivåer när det kommer till simning. Vår målgrupp är nu i första hand vuxna samt barn med olika NPF utmaningar då det är svårare för dessa barn att lära sig simma i en ”vanlig” simskola då det där ofta finns upp till 12-15 elever på 2-3 simlärare. För dessa barn kan privata simlektioner vara ett utmärkt alternativ då vi har möjligheten att utgå från elevens förutsättningar och låta barnen styra tempot på lektionerna.


Många jag hjälper som aldrig varit i en pool eller vågat gå ned i vattnet vid stranden, kan på bara 30 min lära sig flyta på rygg (men eller utan en flytkorv). Det handlar om att ta ett steg i taget och utgår från just den personen och skapa tillit.


2022 avled 70 personer pga drunkning i Sverige (Män: 55 st, Pojkar: 5 st, Kvinnor: 7, Flickor: 0)

Det är 70 personer för många…

Att vara simkunnig innebär att kunna simma 200m (varav 50m i ryggläge) och detta är det många som gör i skolan och för många var det ganska länge sedan de gick i skolan och som de provade att simma. Som ni ser på statistiken från SLS (Svenska Livräddningssällskapet) så är det inte barn i första hand som drunknar utan vuxna och då framför allt män och vad skälet är, vet jag inte säkert men en del är att vuxna inte testar sin simkunnighet varje år.


Då simkunnigheten är så oerhört viktig i ett land som Sverige med många vattendrag, insjöar och många som har fritidsbåtar, är det oerhört viktigt att fila på sin simteknik varje år.

Jag arbetar med simteknik både i grupp och individuellt och utifrån varje persons förutsättningar och mål. Jag erbjuder även privatundervisning för barn med NPF då vi är näst intill ensamma i bassängen för att få de bästa förutsättningar som går.


Jag har samarbetat med ett flertal simhallar när det kommer till simundervisning under åren. Den kalla delen av året (september-maj) erbjuder jag simundervisning i grupp och enskild (PT-sim)  och under juni-augusti befinner jag mig även utomhus där möjlighet finns. Inomhus lektionerna har jag förnärvarande i Skogås Simhall där vi har ett nära samarbete.


Förkunskaper och mål på de olika grupperna jag har ser ni här bredvid, för privatlektioner så utgår vi helt från just dig och dina önskemål!


För privatlektioner behöver vi be dig skriva ett mejl till oss och beskriva vad du behöver hjälp med.

Mejladressen är: info@nicetouch.se så återkommer vi med förslag på lediga tider.


 


Kontakt

Adress: Bollmoravägen 113, Tyresö
Email: info@nicetouch.se
Telefon: 0733-85 36 26

Länkar till bokning:

Följ oss gärna

Copyright © All Rights Reserved.