Simning

Att kunna simma är det en självklarhet eller inte…?


I Sverige är det för många en självklarhet att åka till stranden eller badhuset och bad/simma, men för andra är det starkt förknippat med både osäkerhet och rädsla vilket i sin tur leder till att det i många fall blir en känsla av utanförskap..


Jag har under många år arbetat med både barn och vuxna på olika nivåer när det kommer till simning. Vår målgrupp är nu i första hand vuxna samt barn med olika NPF utmaningar då det är svårare för dessa barn att lära sig simma i en ”vanlig” simskola då det där ofta finns upp till 12-15 elever på 2-3 simlärare. För dessa barn kan privata simlektioner vara ett utmärkt alternativ då vi har möjligheten att utgå från elevens förutsättningar och låta barnen styra tempot på lektionerna.


Många jag hjälper som aldrig varit i en pool eller vågat gå ned i vattnet vid stranden, kan på bara 30 min lära sig flyta på rygg (men eller utan en flytkorv). Det handlar om att ta ett steg i taget och utgår från just den personen och skapa tillit.


2022 avled 70 personer pga drunkning i Sverige (Män: 55 st, Pojkar: 5 st, Kvinnor: 7, Flickor: 0)

Det är 70 personer för många…

Att vara simkunnig innebär att kunna simma 200m (varav 50m i ryggläge) och detta är det många som gör i skolan och för många var det ganska länge sedan de gick i skolan och som de provade att simma. Som ni ser på statistiken från SLS (Svenska Livräddningssällskapet) så är det inte barn i första hand som drunknar utan vuxna och då framför allt män och vad skälet är, vet jag inte säkert men en del är att vuxna inte testar sin simkunnighet varje år.


Då simkunnigheten är så oerhört viktig i ett land som Sverige med många vattendrag, insjöar och många som har fritidsbåtar, är det oerhört viktigt att fila på sin simteknik varje år.

Jag arbetar med simteknik både i grupp och individuellt och utifrån varje persons förutsättningar och mål. Jag erbjuder även privatundervisning för barn med NPF då vi är näst intill ensamma i bassängen för att få de bästa förutsättningar som går.


Jag har samarbetat med ett flertal simhallar när det kommer till simundervisning under åren. Den kalla delen av året (september-maj) erbjuder jag simundervisning i grupp och enskild (PT-sim)  och under juni-augusti befinner jag mig även utomhus där möjlighet finns. Inomhus lektionerna har jag förnärvarande i Skogås Simhall där vi har ett nära samarbete.


Förkunskaper och mål på de olika grupperna jag har ser ni här bredvid, för privatlektioner så utgår vi helt från just dig och dina önskemål!


För privatlektioner behöver vi be dig skriva ett mejl till oss och beskriva vad du behöver hjälp med.

Mejladressen är: info@nicetouch.se så återkommer vi med förslag på lediga tider.


 


Kontakt

Adress: Bollmoravägen 113, Tyresö
Email: info@nicetouch.se
Telefon: 0733-85 36 26

Länkar till bokning:

Följ oss gärna

Copyright © All Rights Reserved.