Simning

Att kunna simma är det en självklarhet eller inte…?


I Sverige är det för många en självklarhet att åka till stranden eller badhuset och bad/simma, men för andra är det starkt förknippat med både osäkerhet och rädsla vilket i sin tur leder till att det i många fall blir en känsla av utanförskap..


Jag har under många år arbetat med både barn och vuxna på olika nivåer när det kommer till simning. Allt från de som aldrig befunnit sig i vatten och är oerhört oroliga och tveksamma till de som vill utveckla sitt simmande i form av att i vuxen ålder prova på att lära sig crawla. Jag hävdar att ALLA kan lära sig simma, bara de får börja på sin nivå och ta ett steg i taget.

Många jag hjälper som aldrig varit i en pool eller vågat gå ned i vid stranden kan på bara 30 min lära sig flyta på rygg (men eller utan en flytkorv). Det handlar om att ta ett steg i taget och utgår från just den personen och skapa tillit.


2020 är den preliminära antalet personer som drunknat i Sverige 77 personer (Män: 59 st, Pojkar: 5 st, Kvinnor: 12, Flickor: 1)

Det är 77 personer för många…

Att vara simkunnig innebär att kunna simma 200m (varav 50m i ryggläge) och detta är det många som gör i skolan och för många var det ganska länge sedan de gick i skolan och som de provade att simma. Som ni ser på statistiken från SLS (Svenska Livräddningssällskapet) så är det inte barn i första hand som drunknar utan vuxna och då framför allt män och vad skälet är, vet jag inte säkert men en del är att vuxna inte testar sin simkunnighet varje år.


Då simkunnigheten är så oerhört viktig i ett land som Sverige med många vattendrag, insjöar och många som har fritidsbåtar, är det oerhört viktigt att fila på sin simteknik varje år.

Jag arbetar med simteknik både i grupp och individuellt och utifrån varje persons förutsättningar och mål.


Jag samarbetar med olika simhallar när det kommer till simundervisning under den kalla delen av året (september-maj) och under juni-augusti befinner jag mig utomhus där möjlighet och efterfrågan finns. För undervisning under sommarmånaderna finns jag på olika badstränder där möjlighet och efterfrågan finns. Har du tips eller önskemål om simskola på just din strand så tveka inte att höra av dig till mig =)


Förkunskaper och mål på de olika grupperna jag har ser ni här bredvid, för privatlektioner så utgår vi helt från just dig och dina önskemål!


 


Kontakt

Adress: Bollmoravägen 113, Tyresö
Email: info@nicetouch.se
Telefon: 0733-85 36 26

Länkar till bokning:

Följ oss gärna

Copyright © All Rights Reserved.